Reír es la única salida

Bases legals: ‘RIIIING! Els musicals que truquen a la porta’

‘RIIIING! Els musicals que truquen a la porta’

Oberta la convocatòria de projectes de nova creació per a la primera edició del ‘RIIIING! Els musicals que truquen a la porta’ 2023.

El Festival Grec de Barcelona amb la col·laboració d’EL TERRAT i Toni Viñals, obren la convocatòria de selecció de les propostes escèniques que aquest any es presentaran a les Jornades ‘RIIIING! Els musicals que truquen a la porta’ 2023.

En aquestes Jornades portarem a terme el Torneig de Musicals dins el marc del Festival Grec 2023. Amb aquest objectiu es convida els artistes, productors i creadors teatrals de Catalunya i la resta de l’Estat espanyol que vulguin participar a la 1ª edició del ‘RIIIING! Els musicals que truquen a la porta’, a presentar els seus projectes abans del 9 d’abril del 2023.

Les Jornades ‘RIIIING! Els musicals que truquen a la porta’, és una idea original de Toni Viñals, coproduïda per EL TERRAT i el Festival Grec 2023. Es tracta d’una iniciativa que té com a objectiu donar suport als creadors de teatre musical i potenciar la nova creació de teatre musical en català. Volem convertir-nos en un punt de trobada i de reflexió anual pels creadors i les companyies emergents on puguin mostrar els embrions dels futurs espectacles musicals de casa nostra, i esdevenir un fòrum de discussió artística pels creadors de teatre musical, així com per a productores i exhibidors.

Durant els dies 10 i 11 de juliol de 2023, es presentaran davant del públic i dels professionals del sector, nacionals i internacionals, 8 propostes artístiques (seleccionades mitjançant aquesta convocatòria) de les quals una serà seleccionada pels assistents (públic i jurat) per rebre el reconeixement com a Millor Proposta d’Espectacle amb una dotació de 5.000€ en metàl·lic per ajudar al desenvolupament del projecte.

Dins de les Jornades ‘RIIIING! Els musicals que truquen a la porta’ es concedirà també el reconeixement a la Millor Composició Musical, aquest projecte guanyador serà programat dins el MMVV en l’edició 2023 per formar part del festival pro, també hi haurà un tercer reconeixement pel projecte amb la Millor Lletra de Cançó, que obtindrà l’enregistrament d’una maqueta i el Reconeixement Especial del Públic de votació popular. (Aquests reconeixements podran declarar-se deserts si així ho considera l’organització de l’esdeveniment.).

Podran participar en la convocatòria, persones físiques, empreses, agrupacions i col·lectius professionals, que exerceixin la seva activitat en les arts escèniques.

Us convidem a presentar les vostres propostes i esperem conèixer-vos aviat a les Jornades ‘RIIIING! Els musicals que truquen a la porta’ 2023.

Calendari de la convocatòria

9 de març — Obertura de la primera convocatòria

9 d’abril — Tancament de la primera convocatòria

20 d’abril — Publicació de resultats dels 16 seleccionats

20 d’abril — Obertura de la segona convocatòria

14 de maig — Tancament de la segona convocatòria

31 de maig — Publicació de resultats dels 8 semifinalistes

20 de juny — Entrega de fitxa tècnica per a la presentació del projecte a les Jornades RIIIING!

10 i 11 de juliol — Presentació del projecte al RIIIING! Els musicals que truquen a la porta

1. Participants

Podran participar en la convocatòria persones físiques, empreses, agrupacions i col·lectius professionals que desenvolupin la seva activitat en les arts escèniques.

2. Presentació de la proposta

Tot el procés d’inscripció se realitzarà a través de la web ELTERRAT.com

3. Requisits obligatoris

a. Els textos de les propostes han de ser en català, i no poden haver estat estrenades dins del circuit comercial.
b. Acceptar els termes i condicions de la present convocatòria, així com el tractament de dades per part de les entitats organitzadores de l’esdeveniment.
c. Completar i finalitzar la inscripció en la data i hora establerta. Inscripcions incompletes i sense acceptar els termes i condicions o que es finalitzin fora de la data i hora de tancament quedaran excloses.
d. Annexar i incloure els requisits obligatoris que es defineixen a continuació:

 • Breu descripció de la Companyia o dels creadors individuals que inclogui la seva formació i trajectòria.
 • Dossier del projecte a postular especificant:
  Títol de l’espectacle
  Sinopsi argumental
  Informació general de l’obra
  Fitxa artística (dramatúrgia, composició, coreografia, orquestració, número d’actors, músics, etc,…)
  Carta de motivació
  Demo musical del compositor. (Pot ser qualsevol composició del seu portfolio en format audió i/o partitura)
 • Aquells 16 seleccionats que accedeixin a la segona convocatòria hauran d’incloure:
  Proposta d’imatge de l’espectacle (cartell)
  Text d’una escena de la dramatúrgia
  Demo i partitura del tema pertanyent al musical que es vol presentar a les Jornades RIIIING! (màxim 10 minuts).
 • D’aquestes 16 propostes, es triaran 8 projectes que accediran a les jornades finals dels dies 10 i 11 de Juliol.
 • La primera nit les 8 propostes seleccionades hauran de presentar un elevator pitch de màxim 5 minuts i hauran d’incloure:
  Dossier
  1 tema musical interpretat en directe
  La presentació de la proposta
 • Per a la presentació de les propostes es disposarà d’un escenari de 5mx3m, un piano acústic vertical, i microfonia per un màxim de 5 intèrprets i tres instruments.
 • D’aquestes 8 propostes se’n seleccionaran 4 finalistes que protagonitzaran la jornada següent.
 • La segona nit, les 4 propostes finalistes hauran de presentar:
  Elevator Pitch en versió estesa. (10 minuts)
  Dossier
  1 tema musical interpretat en directe. (Pot ser el mateix del dia anterior)
  Teaser audiovisual de la proposta. (2 minuts màxim)

Sobre les Jornades RIIIING! Torneig de Musicals 2023.

Funcionament de les Jornades RIIIING!:

Les Jornades es desenvoluparan en dues jornades complertes. Es faran les activitats complementàries durant els matins, migdia i tardes, i la semifinal i final del Torneig als vespres. Les activitats complementàries seran organitzades per la direcció de l’esdeveniment.
La setmana del 19 al 23 de juny els 8 finalistes podran disposar de l’espai durant mitja jornada per fer per assajos i proves d’implementació de la seva presentació. Els dies 8 i 9 de juliol es realitzaran proves tècniques en horari encara a definir.

Els artistes seleccionats hauran de presentar el seu projecte en format pitching (presentació curta per a possibles inversors), incloent un fragment d’espectacle d’una durada màxima de 10 minuts que hauran d’interpretar en directe amb els seus propis músics i actors, adequant-se a les limitacions tècniques que especifiqui l’organització.

A la primera jornada els 8 semifinalistes interpretaran el fragment d’espectacle i defensaran el seu projecte en format pitching breu. D’aquesta primera jornada s’escolliran els 4 finalistes que passaran a la final de l’endemà.
A la segona jornada els participants podran dur a terme la presentació de manera més extensa i utilitzant els suports audiovisuals que decideixin.

L’organització disposarà per les presentacions de les propostes un escenari de 5mx3m, un piano acústic vertical i microfonia per un màxim de 5 intèrprets i tres instruments.

L’organització NO assumirà catxets, despeses de viatge o altres despeses derivades de la participació de les companyies a les jornades.

Important: La selecció dels participants es durà a terme mitjançant el material que aportin els artistes, grups o companyies.

Avaluació i selecció de les propostes per participar en el Torneig de Musicals.

RIIIING! Els musicals que truquen a la porta designarà un comitè que seleccionarà les 8 propostes que participaran a les Jornades RIIIING!. A l’ hora es crearà un jurat pels dies 10 i 11 de juliol format per un grup d’experts amb capacitat i reconeguda trajectòria encarregat d’atorgar els reconeixements.

1- Criteris d’avaluació

 • Qualitat de la dramatúrgia i de la composició musical. El jurat, segons els seus coneixements, qualificarà les propostes presentades i en valorarà la qualitat, la innovació, la inclusivitat, i la viabilitat del projecte, entre altres factors.
 • Capacitat de producció i gestió de la proposta. Valoració d’equip.
 • Singularitat i proposta emergent.
 • En cas d’empat en la puntuació final el president de la comissió de selecció tindrà la responsabilitat d’exercir un vot de desempat.

2- Procediment de selecció

 • La comissió organitzadora de les Jornades triarà les millors propostes de la convocatòria per majoria de vots.
 • Es deixarà constància dels resultats en una acta firmada, en la que s’indicaran els noms de las propostes seleccionades.
 • La llista de seleccionats serà publicada el 20 abril (1era convocatòria) i el 31 maig (2na convocatòria), per correu electrònic.
 • Contra els resultats de la convocatòria no procedirà recurs de cap mena.

3- Drets i obligacions dels seleccionats

Els participants que siguin seleccionats es comprometen amb l’organització del ‘RIIIING! Els musicals que truquen a la porta’ 2023 a:

 • Assumir les despeses de trasllat, allotjament i manutenció durant el temps que duri la seva estada a Barcelona, durant les activitats relacionades amb el ‘RIIIING! Els musicals que truquen a la porta’ 2023.
 • Complir correctament amb les normes de protecció dels drets d’autor i drets connexes en relació amb tots i cadascun dels productes, obres literàries i artístiques, interpretacions o execucions artístiques i/o fonogrames que formin part de les propostes presentades. En cas de ser seleccionat i no ser titular dels drets d’autor i/o connexes sobre les obres, interpretacions, execucions o fonogrames involucrats en la proposta presentada a aquesta convocatòria, haurà de tramitar davant del titular les respectives llicències per al seu us.
 • Autoritza a l’organització de l’esdeveniment a difondre les propostes seleccionades per a que els potencials productors puguin conèixer-les en avançat.
 • Registrar al formulari d’inscripció en línia un representant de la Companyia que s’acreditarà para participar a les Jornades RIIIING!.
 • Acceptar les bases i el reglament de la convocatòria, així com qualsevol aclariment o modificació dels mateixos.
 • Complir amb les condicions assenyalades en aquest document durant tot el transcurs de la convocatòria.
 • Si en algun moment l’interessat incompleix una d’aquestes condicions, podrà ser exclòs de la convocatòria.
 • Acceptar el resultat de la convocatòria i participar-hi activament.
 • Assistir i participar a les Jornades ‘RIIIING! Els musicals que truquen a la porta’ 2023 que se celebraran a Barcelona els dies 10 i 11 de juliol del 2023.

Qualsevol explotació teatral que es realitzi en base als contactes realitzats a les Jornades RIIIING! Els musicals que truquen a la porta, hauran d’incloure el logo del RIIIING! en totes les comunicacions públiques que generi.

Deures de l’organització

 • Dur a terme la convocatòria i selecció dels participants d’acord amb les bases publicades.
 • Convocar i convidar a programadors, productores, exhibidors i altres professionals interessats en las propostes seleccionades.
 • Realitzar la producció de les Jornades ‘RIIIING! Els musicals que truquen a la porta’ 2023 que se celebraran a Barcelona els dies 10 i 11 de juliol de 2023.

‘RIIIING! Els musicals que truquen a la porta’ és una coproducció de Festival Grec i EL TERRAT amb la col·laboració de MMVV.

FESTIVAL GREC