Reír es la única salida

Així ha estat la primera temporada de ‘400’

jueves, 06 de abril de 2023 • 13:36h

Autor:

Acomiadem la primera temporada de ‘400’, un dels programes més emotius i tendres de la història d’EL TERRAT, pendents de saber quan torna amb nous capítols, noves històries per emocionar-nos, més humor i més riure.

Pere Aznar, director i presentador del programa, visita cada setmana una associació, una entitat, una ONG… llocs on, aparentment, el riure no hi té cabuda. Peró convivint amb cada entitat, en Pere coneix la feina que fan i troba les tres persones capaces de fer un monòleg d’humor sobre el tema al final del programa i així fer-nos moure els ‘400’ músculs que exercitem quan riem.

400 amb Pere Aznar

Al primer programa, dedicat a l’acollida, Pere Aznar va visitar Borriana per tal de conèixer els usuaris de FISAT i Casa Don Bosco que es fan càrrec de menors tutelats. En aquesta ocasió, vam ser partícips de les històries extraordinàries de gent com Rehman, Juancho i Anna, que van convertir la seva història en un monòleg.

El segon programa, sobre les addiccions, va ser un dels més personals per a Pere Aznar, que va compartir la seva lluita contra l’addicció i va conéixer persones que es van obrir per explicar també la seva experiència. Els usuaris de la Fundació Patim, a Castelló de la Plana, ens van treure un somriure amb els seus monòlegs i van fer que el mateix Pere s’emocionés convivint amb ells i descobrint i compartint les seves realitats.

Després d’aquest episodi tan dur, va tocar parlar de la salut mental. Pere Aznar visita en la tercera entrega de ‘400’ la Fundació SASM de Sueca per tal de buscar l’alegria en el dia a dia dels malalts mentals greus interns en aquest centre. La Noèlia, el Vicente i l’Amparo ens deixen impactats amb els monòlegs de les seves experiències vitals.

Emoció, realitat, tendresa i rialla són el fil conductor que ens han guiat cada dijous a través d’històries de veritables herois i heroïnes. Aquesta quarta entrega ens ha fet moure els 400 músculs de la rialla, contra tot pronòstic, amb afectats pel càncer infantil. Hem conegut històries molt dures, moltes d’elles amb final feliç i ens hem emocionat amb els monòlegs de la Lorena, la Daniela i la Mar.

Un exercici d’actitud i d’optimisme, cada dijous amb ‘400’. En aquesta cinquena edició, parlant de la soledat de les persones grans. Pere Aznar visita les cases de diversos usuaris de Hogares compartidos, una associació que junta persones grans en pisos compartits. Ana, Félix i Antonio ens sorprenen amb un monòleg sobre les seves dures vides.

I en aquesta nova entrega, la sisena, movem els 400 músculs de la risa amb les persones migrants. Pere Aznar visita les associacions Un solo corazón, Associació Kalyna i Centro Cívico Rumano, totes tres a Castelló de la Plana, per tal de conèixer les grans històries que les persones migrants carreguen a la motxilla. Yara, Yasmith i Coti ens faran riure amb les seves històries personals.

També hem mogut els 400 músculs del riure amb els malalts de pàrkinson. Pere Aznar visita, en la setena entrega del programa, les instal·lacions de Parkinson Valencia i coneix usuaris, familiars i terapeutes per tal de buscar una part còmica al dia a dia dels membres de l’associació. A Conchi, Jose i Virginia no els tremola el pols a l’hora de fer un monòleg.

També hem conegut la realitat dels menjadors socials. En el vuitè programa de ‘400’, Pere Aznar visita Bunyoleres sense fronteres, menjador social de Gandia, i Puchero Portuario, menjador del districte de Poblats Marítims de València. Coneixem les dures històries dels usuaris i Luisa, Humberto i Daniana ens sorprenen amb els seus monòlegs.

També hem mogut els músculs del riure amb les dones reinserides, en el penúltim programa de la temporada. Pere Aznar visita el Programa de Reinserció de Dones d’Elx per a conèixer el projecte Filant somnis on les usuàries busquen una segona oportunitat mitjançant la costura. Maria, Milagro i Amadeu ens sorprenen amb el seu monòleg.

Hem tancat la temporada de ‘400’ acostant-nos a la realitat de la gent amb diversitat funcional intel·lectual. Pere Aznar coneix als membres de les associacions Bona Gent de València, i ADERES de Burjassot. Històries excepcionals en una alqueria treballada pels usuaris i a l’equip de bàsquet que va inspirar la pel·lícula Campeones. Paco, Guillermo i Feli ens deixaran sense paraules amb els seus monòlegs.

‘400’ és una producció d’À Punt en col·laboració amb Sunrise Pictures i EL TERRAT (The Mediapro Studio). Una aposta per la visibilització de les realitats més punyents que ens envolten, amb una mirada tendra, lúcida i humorística.

Suscríbete a EL TERRAT News! para estar al día de nuestras cosas