Reír es la única salida

Primera selecció de ‘RIIIING! Els musicals que truquen a la porta’

jueves, 20 de abril de 2023 • 18:33h

Autor:

A dia 19 d’abril s’ha reunit el comitè de selecció de ‘RIIIING! Els musicals que truquen a la porta’ per resoldre la primera convocatòria i fer la tria dels 16 projectes semifinalistes d’aquesta primera edició del Torneig de Musicals. ‘RIIIING! Els musicals que truquen a la porta’ formarà part de les Jornades RIIIING!, els dies 10 i 11 de juliol, produïdes per El Festival Grec de Barcelona i EL TERRAT, amb la col·laboració del Mercat de Música Viva de Vic (MMVV).

La convocatòria de projectes ha estat un èxit rotund i ha confirmat el bon moment de la creació de teatre musical a casa nostra, amb més de 40 propostes presentades. L’altíssim nivell dels projectes, tant de companyies emergents com de grups més consolidats, ha dificultat molt la tasca de selecció dels 16 semifinalistes. 

La comissió ha valorat la qualitat de la dramatúrgia i de la composició presentada, així com la innovació, la inclusivitat, l’equip al capdavant de la proposta, la viabilitat del projecte i la seva singularitat. D’altra banda, i tal com s’indica a les bases de la convocatòria, és requisit indispensable que els projectes siguin en català i no s’hagin estrenat en el circuit comercial.

La comissió de selecció, formada per 5 experts independents, mitjançant una votació individual ha triat 8 projectes emergents i 8 projectes d’equips més consolidats dins el panorama professional, per tal de protegir i assegurar la presència de noves veus en la tria final.

A dia 20 d’abril, tots els participants rebran un correu amb la resolució de la convocatòria, tant si passen a la fase següent, com si no. Les 16 propostes seleccionades tenen fins el 14 de maig per completar els requisits de la segona convocatòria, que es resoldrà el dia 31 de maig amb la presentació dels 8 finalistes.

Volem donar les gràcies a totes les propostes presentades. Totes elles estan convidades a formar part de les Jornades RIIIING!, els dies 10 i 11 de juliol a Casa Terrat, en el marc del Festival Grec de Barcelona. Durant aquests dos dies es celebraran diferents masterclass, taules rodones i trobades més informals, tot amb l’objectiu de reflexionar al voltant de la creació i el passat, present i futur del teatre musical català.

‘RIIIING! Els musicals que truquen a la porta’ és una coproducció del Festival Grec de Barcelona i EL TERRAT amb la col·laboració del Mercat de Música Viva de Vic, a partir d’una idea de Toni Viñals.FESTIVAL GREC

Suscríbete a EL TERRAT News! para estar al día de nuestras cosas